Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2010-11-16 08:36:00

Megerősítették, hogy komolyan kell venni a gonosz lelkek hatásait

Katolikus püspökök: még kellenek démonűzők

Döntés született az Egyesült Államok katolikus püspökeinek hétvégi konferenciáján: több démonűzőre van szükség a kontinensükön. A főpásztorok szerint az ördögök valóságosak, az általuk sanyargatott embereket imával meg lehet szabadítani.

A világsajtót bejárta a hír: az Egyesült Államok-beli Baltimore-ban az ország római katolikus püspökei konferenciára készülnek; a szimpózium témája pedig az a tény, miszerint túl kevés, démonűző szolgálatra felkent egyházi személy teljesít szolgálatot Amerikában. A konferencia lezárult, a résztvevők pedig egyetértettek abban, hogy elengedhetetlen a megszállottakon segíteni tudók számának növelése, illetve képzése - adta tudtul a CNS hírszolgálata.

A konferenciát nagy érdeklődés előzte meg, a részvételt 56 püspök és 66 papi személy számára biztosították. A szimpózium elnökségét Thomas J. Paprocki, Springfield püspöke, a Kánoni Ügyek és az Egyházi Kormányzat Bizottságának vezetője vállalta. A főpásztor elmondta: jelenleg öt, esetenként hat, démonűző szolgálatot vállaló pap működik Amerikában, akik a katolikus rítust alkalmazzák.

A szabadító szolgálat iránti igény azonban évről-évre érezhetően növekszik. Nagy szükség van az ilyen jelenségekre felkészített személyek tevékenységére, hiszen minden esetben meg kell tudnia különböztetni a szenvedő hívő elméjének és idegrendszerének betegségeit a természetfeletti „károkozástól”.

Csak az arra felkentek végezhetik

„A katolikus kánoni jog (az Egyházi Törvénykönyv 1172. kánonja) részletesen szabályozza, hogy ki és milyen felhatalmazás, illetve engedély birtokában kezdheti meg a szabadító rítust. A liturgiát csak olyan személy végezheti, akit alaposan felkészítettek erre a feladatra: a szabadítás folyamatának megkezdése előtt minden esetben különös gondossággal kell eljárni és orvosokkal is konzultálnia kell” - mondta a konferencia elnöke.

„Nem hisszük, hogy a Biblia utalásai és az egyház útmutatásai egyszerű metaforák volnának, megerősítjük, hogy a gonosz szellemek az egyház szerint valóban léteznek, akik olykor gyötörhetik az ember szellemét. A rituálé során - egyszerű és egyértelmű imádságokon és kijelentéseken keresztül, a vezető nyomatékosítja, hogy az egyház és a hozzá megtért lélek ura Jézus Krisztus. Ez egyáltalán nem olyan drámai, mint amennyire a közismert filmek vagy a média hangsúlyozza” - tette hozzá a püspök, aki rámutatott: mindemellett egyértelműen felismerhetőek a démoni aktivitás jelei. Ezek közül bizonyító erejű, ha a terhelt személy olyan nyelven szólal meg, amit nem beszél, megmagyarázhatatlan kaparások, vágások, harapások jelentkeznek a bőrén, álmatlanság és étvágyhiány jelentkezik, illetve a vizsgált személy nem képes megérinteni megszentelt, valláshoz kötődő tárgyakat, és nem tűri Jézus nevét.

Felkészületlenül - halálos

Korunk egyik legbotrányosabb és legtragikusabb ördögűzése Németországban történt, a bajor Leiblfingben. A 24 éves Anneliese Michel 1976-ban halt meg, (képünkön), miután több mint ezer démonűző szertartást végeztek rajta - hatástalanul. A megfelelő engedélyek és felkészülés nélküli szertartásokra azt követően került sor, hogy a mentális zavarokkal kezelt lány - egyébként megnevezett betegsége az epilepszia következményeképp indokolatlan - tüneteket produkált, és orvosai azzal engedték haza, hogy a kísérleti gyógyszereken kívül mással nem tudnak segíteni rajta.

Anneliese 23 éves korától kezdődően megmagyarázhatatlan módon szörnyű hangokat hallott és rémalakokat kezdett vizionálni, a megszentelt tárgyakat nem volt képes megérinteni és - szemben az egyébként rövid lefolyású epileptikus tünetekkel - hosszú időre elvesztette az uralmat teste felett. Ilyenkor fizikailag megmagyarázhatatlan, állati hangok hagyták el a torkát, olyan is előfordult, hogy egyszerre két hang szólt a szájából. Mindezt rögzítették, a hanganyag a világhálón ma is megtalálható. 

Szenvedésein a rítus sem segített, az alultápláltság és a kiszáradás miatt a lány keringése összeomlott, és meghalt. Az eset kapcsán bírósági eljárást kezdeményeztek, melyben Anneliese szüleit és az ördögűzést végző papokat fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték - gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Mindezek ellenére a jelenség az egész keresztényég számára élő valóság; II. János Pál számos megnyilatkozásában adott hangot annak a véleményének, miszerint az ördöggel való küzdelem még ma is aktuális, a sátán még ma is jelen van a világban. A lengyel pápa maga is hajtott végre ördögűzési szertartást - a beszámolók szerint sikerrel.

S.I.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ördögűzés
  • Ördögűzés Egyiptomban: megrázó fotókkal
  • Este kilenckor ördögöt fognak űzni az atyák
  • Halálra kínozta áldozatát az ördögűző
  • Boszorkányokat temettek a szentelt földbe
  • Ördögűzésbe halt bele a kislány
  • Ördögűzésben halt meg a kétéves kisfiú
  • Hetvenezer ördögöt űzött ki: csúcstartó a mezőnyben
  • A démonoktól gyötört utcalány
  • Divat a fiatalok közt a fekete mágia
  • Megszállja a démon a keresztényeket?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.