Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-11-17 12:00:00

A törzsi jogok védelmében szervezett kampányt

Katolikus apácát lőttek agyon

India keresztények által legsűrűbben lakott tartományában, Keralában szerdán agyonlőttek egy 53 éves apácát, aki a törzsi jogok védelmében szervezett kampányt. A gyilkosság Jharkhand városban történt.

Valsa John nővért, aki a Jézus és Mária szeretetéről nevezett rend tagja volt, kolostora közelében érte a gyilkos golyó tegnap reggel. Az egyházmegye püspöke, Julius Marandi szerint a merénylet körülményei még nem világosak.

A meggyilkolt szerzetesnő rendi elöljárója, Lilly Mary szerint az áldozat a Santhal nevű törzs körében dolgozott, és egyedül lakott. A John nővér vezette kampány bányászati vállalkozások érdekeit sértették, amelyek a törzs területén akarnak terjeszkedni. A szerzetesnőt 2007-ben egyszer már letartóztatták, mert tiltakozott egy szénbánya ellen, amely szerinte törvénytelen eszközökkel jutott koncesszióhoz a törzs területén. Az indiai püspöki konferencia szóvivője kijelentette, a helyi egyház körültekintő vizsgálatot követel az állami hatóságoktól. A meggyilkolt Valsa John nővért ma temetik.

 

Szerdahelyi Csongor, ucanews.com

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.