Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-11-01 07:38:00

Hogyan képes e könyv áthatolni az ország határain?

Iránban ezért terjed az evangélium

Az iráni alkotmány az iszlámon kívül a keresztények, a zsidók és a zoroasztriánusok működését engedélyezi az országban. Elvileg e vallási kisebbségek a törvény keretein belül tevékenykedhetnének, szabadon gyakorolhatnák vallásukat.

Az úgynevezett könyves vallások követői személyi ügyeiket belső egyházi szabályaik szerint intézhetnék. Az alkotmány kimondja még azt is, hogy a muzulmánok kötelesek tiszteletben tartani a nem-muszlimok emberi jogait.

A Mohabat Hírügynökség szerint a valóság azonban egészen máskép néz ki. A kormányzat egyáltalán nem toleráns e kisebbségekkel. Tilos keresztény könyvet kiadni és eladni. Félelemben élnek: börtön, verések, sőt akár az akasztás veszélye fenyegetheti őket. Ennek ellenére a kereszténység egyre jobban terjed a családok, illetve a fiatalok körében. Ez pedig az iszlám rezsim aggodalmát is kiváltotta. Eredményeként tovább fokozódott a keresztények elnyomása az elmúlt évben.

A legfelsőbb vezető – Ali Hámenei – beszéde után a hatóságok a házi gyülekezetek elnémítására törekedtek. Embertelen rajtaütések során számos keresztényt letartóztattak. Még a világ kétmilliárd keresztényének érzékenységét is figyelmen kívül hagyták. Történt ugyanis, hogy a Forradalmi Gárda 2011 márciusában más állami szervekkel közösen két doboznyi Újszövetséget fedezett fel egy határellenőrzés során. A 600 könyvet eltávolították az autóbuszról, majd elégették őket.

Az eddig megtett intézkedések sikertelenségét még a kormány által működtetett Hamsed elnevezésű weblap is elismerte. A Tóra és az Újszövetség iráni terjedésének okát részben abban látták, hogy míg az evangélium a világ több mint 3000 nyelvén elérhető, addig a Koránt alig 100 nyelvre fordították le.

A Mohabat Hírügynökség elmondja, hogy Sadegh Reshad mullah és kollégái még a Szentírás sértegetésétől sem riadnak vissza. Azt állítják, hogy értéktelen és torzít. A mullah kijelentette, hogy „az evangélium és a tóra értéktelen tartalmának fordítása és glosszája áthatolt az egész világon, még az iráni határon belülre is bejutott. Utat nyitott a családokhoz, és eljutott a fiatalokhoz. De mi még mindig nem csinálunk semmit. Beragadtunk, és nem vagyunk képesek dönteni arról, hogy írjunk vagy sem.”

A Mohabat Hírügynökség megjegyzi, hogy „habár a Mullah megsértette a Bibliát azzal az állításával, hogy tartalma értéktelen, mégsem válaszolt a saját kérdésére, miszerint miért és hogyan képes e könyv áthatolni az ország határain, amelyet a Forradalmi Gárda biztosít, és utat törni magának az irániak otthonába. Nincs kétségünk afelől, hogy az Élő Isten Lelke megtalálja az utat a szomjas és vágyakozó emberek szívéhez.

 

zdr

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Keresztényüldözés
  • Így lőtték a keresztényeket: tudósítás a helyszínről
  • Kína: gyülekezeti ház falára feszítették fel a hívőket
  • Újabb 178 keresztény vértanú
  • Ijesztő titkosszolgálat a keresztény egyház?
  • Kilövési engedélyek az egyházra
  • Ki állítja meg a kereszténygyűlölőket?
  • Katolikus rendeket is diszkriminált a kormány
  • Munkatáborokra ítélik, vagy lemészárolják őket
  • Az ország, ahol a legnagyobb veszélyben vannak a keresztények
  • Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.