Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-04-18 15:58:00

A nagyhét a bűnbánat hete

Gyóntatási nagyüzem a ferenceseknél

Húsvétra készülve a katolikusok hosszú tömött sorokban állnak a gyóntatószékek előtt.

 Húsvétra készülve a nagyhéten a hívő emberek számára a legfontosabb, hogy a bűnbánat szentségének segítségével megtisztult lélekkel vegyenek részt a feltámadás megünneplésében. Ilyenkor mindig megnő a gyónni szándékozók száma – közölte lapunkkal Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont vezetője.

A ferences rendházak általában úgy épültek, hogy nem a templomban, hanem külön gyóntató folyosón vagy teremben helyezték el a gyóntatófülkéket, ahol búcsúk és nagy ünnepek alkalmával egész nap több gyóntató várja a híveket. A rend most is felkészült a sok gyónó fogadására. A pesti ferenceseknél hat, a Margit körúti rendházban pedig kettő-négy pap áll a hívek rendelkezésére a déli órákat kivéve egész nap.

A Margit körúton a nagyhéten naponta 7,30–12 és 17–20 óra között várják a gyónókat. A Ferenciek terén naponta 8-12 és 16-19 között, kivéve nagycsütörtököt és nagypénteket, amikor 18 óráig fogadják a gyónókat. Pasaréten nagycsütörtökön és nagypénteken 7-8 és 16-18, nagyszombaton pedig 7-8 és 16-20 óra között van gyóntatás. Az ország többi ferences templomban is (Esztergom, Gyöngyös, Rózsadomb, Sümeg, Mátraverebély–Szentkút, Szécsény, Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg) megnövekedett időkeretben várják a nagyhéten a gyónókat.

 

Forrás: Ferences Sajtóközpont

 

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.