Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2012-01-01 14:30:00

Térítés a sajtó segítségével

Evangelizáció az újságokban

AZ AMG misszió munkatársai már az ötvenes évek óta világi újságokban hívják fel a figyelmet a keresztény vallásra.

A misszió főként azoknak az országoknak nyújt rendkívüli lehetőséget, ahol a lakosság túlnyomó többsége az iszlám, a hinduizmus és a buddhizmus híve. Nepálban a lakosság mintegy 4 százaléka, majdnem 2 millió ember keresztény. Az ázsiai országban azonban többségben hindu és buddhista hívek élnek. A keresztény kisebbség számára emiatt nagyon nehéz nyíltan Istenről beszélni. Ennek ellenére az utóbbi évtizedekben sok ember tért át a keresztény hitre.


Havonta több száz válasz

A nepáli kereszténység a világ leggyorsabban növekvő vallási közösségeihez tartozik. Ennek egyik oka az „evangelizáció az újságokban”. Az amerikai missziós szolgálat, az AMG (Advancing the Ministries of the Gospel) az újságokban hirdetési felületet bérel, és így terjeszti a keresztény üzenetet.

Az olyan területeken, ahol ez nem engedélyezett, semleges mondatokban fogalmaznak, például: „Igazi békét kíván?” vagy „Egyedül érzi magát? Ismerünk valakit, aki sohasem hagyja önt magára.” Ha az olvasó egy ilyen hirdetésre válaszol, az AMG missziós szolgálat küld neki egy Bibliát, és arra biztatja az érdeklődőt, hogy menjen be egy templomba.

Így jut el a keresztény örömhír az olyan háztartásokba, ahol egyébként sohasem találkoztak volna az evangéliummal. Egy újsághirdetésre – 45 000 példányszámban megjelent lapnál – a misszióscsapat hét hónap alatt 775 választ kapott. 223 ember választotta Jézust, több mint százan közülük további Bibliatanfolyamon vettek részt.

Az AMG missziós szolgálat további lépésként internetes banner reklámokat tervez. A jövőben különböző weboldalakon reklámfelületeket bérelnek, így terjesztik az evangéliumot. Ezeket a hirdetéseket kifejezetten perzsa nyelven beszélő tizenéveseknek hozzák majd létre. A banner reklámok segítségével egy év alatt 23 millió fiatal muszlimhoz jut el az evangélium.

 

– bcs (forrás: livenet.ch)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.