Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-11-27 08:00:00

A közösségi média szólíthatja meg a nem hívőket

A Twitteren is várhatjuk Jézus születését

Egy új kezdeményezés arra ösztönzi a keresztényeket, hogy idén Karácsonykor a közösségi médián keresztül mondják el Jézus születésének történetét.

A Premier Christian Media és a Church from Scratch arra ösztönzik az embereket, hogy a Facebookon, a Twitteren, SMS-ben vagy e-mailben osszák meg ismerőseikkel, hogy „mi történik éppen” az ünnepi időszakban. Reményeik szerint így az Advent igazi jelentősége nagyobb közösségekhez is eljut, és sokan megismerik annak valódi jelentését.


A szavak ereje

A kezdeményezés által az emberek, bárhol is vannak – hivatalban, buszmegállóban vagy akár egy közértben – egyfajta bibliai tudósítást kaphatnak. „Az Írás az egyetlen, melyen keresztül megismertethetjük az emberekkel a születés történetét” – mondja Peter Kerridge, a Premier Christian Media (PCM) vezérigazgatója.


Közelebb kerülhetnek a Bibliához (Fotó innen)

Elmondta: az emberek többségének ma már van telefonja, internetkapcsolata, és Facebook- vagy Twitter-elérhetősége. Felteszi a kérdést: Az emberek „elmerülnek” a technológiában – de hányan merülnek el a Bibliában? Kerridge véleménye szerint ott kell elérni őket, ahol csak lehet, és új, innovatív eszközökkel kell elmondani nekik Krisztus történetét.

A PCM vezetője elmondta: naponta háromszor küldenek üzenetet azoknak, akik regisztrálnak az online karácsonyi élményre. Az első üzenetet december 18-án küldik ki, és január elsejéig él a kezdeményezés.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

K. M. (forrás: christiantoday.com)

 A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.