Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-07-23 09:01:00

A Német Evangélikus Egyház segít a férfiak útkeresésében

A férfiak is a vallásban keresik önmagukat

A férfiak hite segíthet az egészséges önképük kialakulásában. A Német Evangélikus Egyház külön programmal segít a férfiaknak az életcéljuk megtalálásában a valláson keresztül.

Az elmúlt tíz évben erősödött a férfiak és a vallás kapcsolata a Német Evangélikus Egyház (EKD) „Férfimunka” program jelentése szerint – írja a jesus.de. (A „Férfimunka” egy program az EKD keretében, mellyel a férfiakon kívánnak segíteni. A megváltozott társadalmi helyzetükből adódó önazonossági problémák leküzdésére hozták létre. A férfiak a hiten keresztül találhatják meg önmagukat és életcéljukat. - szerzői magyarázat)

A férfiak valóban a vallásban keresik önmagukat és nem akarnak a hatalmi nyomás alá kerülni – írja a történész és teológus Martin Rosowski, az Evangélikus Újság munkatársa. Ők választották ezt a formát, ami megfelel az életmódjuknak. Ezek közé tartoznak a zarándoklatok, kolostorban töltött csendes napok vagy az apa-gyermek táborok. Ezek hagyományos közösségek úgy tűnnek, mint egy hely másokért, a gyerekekért és az idősekért.

Miután kialakult az önképük, önálló és erős emberekként, nincs szükségük gondoskodásra.
Rosowski ellentmond a népszerű hitnek, miszerint a férfiak emocionálisan fejletlenek és nem találnak utat a belső világukhoz. A férfiak átélik az intenzív kapcsolatot a gyermekeikkel ezzel javítva az életminőségüket – írja. Érzi a spiritualitás iránti igényt: Nagyon jónak találja a mély szükségleteket, melyek megadják az élet értelmét és iránymutatást adnak. A „Férfimunka” országszerte több ezer tagot számlál a férfiközösségekben a Német Evangélikus Egyház 22 tartományi egyházában.


mi

A nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.