Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Szerdahelyi Miklós blogbejegyzése
2011-12-13 22:00:00

Istent nem a popslágerek érdeklik

Szeretet, Hollywood, Jézus Krisztus

Ezt a szeretetet kell kihirdetni Hollywood fölött, az egyetemek fölött, a politika fölött és a Wall Street fölött. Csak így tehetjük Jézust híressé ebben a világban.

Kis híján abortálták. Majd az apa elhagyta a nőt, és a koreai származású anya egyedül nevelte fiát, akiből Los Angeles egyik fenegyereke lett: bandák, lopások, drogok és többszöri letartóztatás következtek. Az anya közben megtért, és folytonos imái mellett a fia szívére is beszélt, aki egy többéves börtönbüntetés előtt állva elfogadta Jézust megváltójának, megvallotta, és végül kegyelmet kapott a bíróságtól. Ma többmilliós a youtube-nézettsége, színpadon előad, prédikál, imádkozik és rappel, hogy Ázsia megtérjen – szerinte az ember Isten dicsőségének megtapasztalására született, és nem arra, hogy féljen a jövőtől, vagy önmagát megvalósítsa. Ő Jaeson Ma.

Jaeson tehetséges előadóművésznek ígérkezett, és olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Bruno Mars. Egy nap a stúdióban, miután Bruno már felénekelte a refrént a zenei alapra, Jaeson a producer biztatására improvizált, és a szívéből rappelt. A szám címe az volt, hogy Love, vagyis szeretet, és Jaeson egyetlen mondattal tönkretette a készülő hollywoodi popslágert – a szeretet definíciója: Jézus Krisztus. „Miért kellett belevenni a szövegbe Jézust, miért nem volt elég utalni rá” – kérdezték megbotránkozva a többiek. Végül a szám ebben a formában maradt, és így vált Jaeson Ma hollywoodi sztár helyett térítővé – ám őt ez nem zavarja, mert hiszi, hogy Istent nem a popslágerek érdeklik, hanem Jézus, és nem baj, ha a rádióban nem játsszák a dalait, ha a mennyben viszont igen.


Jaeson Ma – Love (feat. Bruno Mars)

A szeretet nem az, amit Hollywood árul, nem az, amit a romantikus jelenetek bemutatnak: az igazi szeretet nem extázis, hanem áldozat. Akkor szeretsz, ha másokat magad elé helyezel, mert a szeretet nem önző, hanem önzetlen. Jaeson dala hollywoodi formában hívja fel figyelmünket Hollywood legnagyobb hazugságára, miszerint az érzelmeinket kellene istenítenünk. A szeretet mint érzelem nem isteni, és aki az érzelmeit követi, nem Istenhez jut, ám ha ismerjük Istent, aki Jézusban nyilatkoztatta ki a szeretetét, akkor tudni fogjuk, mi az igazi szeretet. Pál apostol szeretethimnuszában nem elvontan értekezik a szeretetről, hanem Jézus Krisztust írja körül, és Jaeson ezért helyesen idézi őt a dalban.

Ez az újfajta szeretet, amiről a világnak fel kellene ismernie a keresztényeket. Érdeknélküliség ez, amely kizárólag a másik jelenlegi, és egyben örök jólétét tartja szem előtt: Istent tartja szem előtt – akkor is, ha a másik nem hisz Benne –, és Isten kedvéért mindent megbocsát, és mivel ennek a szeretetnek Isten a forrása, ez a szeretet sosem szűnik meg. Ez a szeretet kemény, megmondja az igazságot, ám tapintatos is, odafigyel a másikra, a másik fejével is gondolkodik, ha kell. Ennek a szeretetnek mindenkire ki kell áradnia, akikkel csak találkozunk – megfelelő mértékben, attól függően, hogy kik jönnek közel hozzánk, és meddig maradnak –, mert ha nem mindenkit szeretünk, akkor nem ismerjük Jézust, aki maga a szeretet. „Ezt a szeretetet kell kihirdetni Hollywood fölött, az egyetemek fölött, a politika fölött és a Wall Street fölött. Csak így tehetjük Jézust híressé ebben a világban”.


(nyitókép innen.)

Szerdahelyi Miklós összes blogbejegyzése

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.